RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

25 червня

Всі новини

У Копенгагені на вулиці напали на прем'єр-міністра Данії

На очільницю уряду Данії Метте Фредеріксен здійснено зухвалий напад.

Деталі у своєму мікроблозі Х повідомив міністр навколишнього середовища Магнус Хойніке.

За його словами, на Метте Фредеріксен напали поблизу прем'єрської резиденції на одній з вулиць Копенгагена. Хойніке наголосив, що прем'єр-міністерка приголомшена нападом.

Читайте також: Замах на Фіцо: який запобіжний захід обрали підозрюваному

"Прем’єр-міністр Данії Метте Фредеріксен сьогодні зазнала нападу та побиття чоловіком на вулиці Культорвет у Копенгагені. Метте, природно, шокована нападом. Треба сказати, що це шокує всіх нас, хто з нею близький. Подібне не повинно відбуватися в нашій прекрасній, безпечній і вільній країні. Ми всі зобов’язані піклуватися один про одного та цінності, на яких побудована наша країна. Поліція затримала чоловіка за напад", - зазначив профільний міністр.

Хойніке також закликав посадовців піклуватися один про одного, незважаючи на політичні розбіжності та виборчі кампанії у країні.

Місцеве видання Ekstrabladet оприлюднило подробиці нападу на Метте Фредеріксен. За даними журналістів, прем'єр-міністерка перебуває у задовільному стані, однак вона вражена цим інцидентом. Видання підтвердило, що напад скоїли поблизу урядової резиденції. Свідок розповів журналістам, що у момент перебування Метте Фредеріксен перебувала біля резиденції у власних справах.

Поліція також володіє інформацією щодо нападу та побиття прем'єр-міністерки. Наразі триває розслідування. Представник демократичної партії Пітер Скааруп впевнений, що Метте має та повинна займатися передвиборчою кампанією, а насиллю не має бути місця у сучасній Данії.

Раніше ми називали мотив замаху на Роберта Фіцо.

Вас може зацікавити:

Замах на Фіцо: чи видно у справі "кремлівський слід"

Прем'єру Словаччини після замаху зробили операцію: що кажуть лікарі про його стан

Пережив напад наркомана: що відомо про минуле стрілка, який поранив Фіца