RU  UA  EN

Неділя, 6 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

5 жовтня

4 жовтня

Всі новини

Ле Пен відреагувала на сенсаційні результати виборів

Лідерка популістського "Національного об'єднання" Марін Ле Пен відреагувала на результати другого туру дострокових парламентських виборів у Франції. Зауважила, що перемога її політсили просто "відклалася".

Про це йшлося в повідомленні від France24.

Відповідно до повідомлення Ле Пен вказала, що попри нижчі результати "Національного об'єднання" та соратників, ніж ті, що вона очікувала, на наступних виборах ультраправий блок здобуде свою перемогу. Результати другого туру неформальна лідерка партії прокоментувала наступним чином:

"Приплив піднімається. Він піднявся недостатньо високо цього разу, але продовжує підніматися. Наша перемога лише відклалася…. Я надто досвідчена, щоб обманюватися результатом, за якого ми подвоїли представництво у парламенті".

За словами Марін Ле Пен, її політсила могла б отримати абсолютну більшість та перемогти, якби не масові зняття з виборів кандидатів від пропрезидентського блоку та лівих.

Відтак у новому складі парламенту "Національне об'єднання" матиме 143 мандати. Попри те, що це історично найбільший результат для партії, сприймають його як програш на тлі очікувань.

Раніше ми також писали, що на дострокових парламентських виборах у Франції за результатами другого туру, як і анонсувалось в результатах екзитполу, перемогу отримує альянс лівих сил "Народний фронт", на другому місці – пропрезидентський блок, а правопопулістське "Національне об'єднання" посіло третю позицію.