RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Світ

Новини

19 вересня

18 вересня

Всі новини

У Хорватії скасували арешт яхти Медведчука: якими можуть бути наслідки

У Хорватії окружний суд Спліта ухвалив рішення про зняття арешту з яхти "Royal Romance" Віктора Медведчука, що створює ризик втрати цього активу.

Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк.

Через це рішення Агентство з розшуку та управління активами (АРМА) не може продати яхту.

"Україна в принципі може втратити цей актив. Окружний суд м. Спліт скасував арешт на яхту через… відсутність обвинувального акту по кримінальній справі від Офісу генпрокурора. Нагадаю, що яхту оцінюють в 200 млн доларів – явно незайві гроші для бюджету та армії", - зазначив політик.

"Затягування в розслідуванні кримінальних справ проти Віктора Медведчука призвело до зняття арешту з яхти в одному з чотирьох проваджень. АРМА не може реалізувати судове рішення щодо продажу судна, що загрожує Україні втратою цього цінного активу", – йдеться в оприлюдненому нардепом документі.

Хорватське видання 24sata раніше писало, що триває юридична війна між російським бізнесменом Олексієм Інкіним, який разом зі своєю компанією Lanelia Holdings претендує на право власності на яхту, та Україною, яка заявляє, що яхта, заблокована в Трогирі з 2022 року, є майном Медведчука. Кінцевою метою є продати Royal Romance, а всі виручені кошти мають бути спрямовані на допомогу Силам оборони України. Адвокати Інкіна подали позов на суму 35 мільйонів євро проти Хорватії та погрожують міжнародним арбітражем, якщо ситуація загостриться.