RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Розвідка дізналася про прибуття важливої шишки Путіна до бойовиків на Донбас

Українська розвідка доклала, що на окупований бойовиками Донбас прибув генерал-майор Збройних сил РФ Микола Єфімов.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міноборони України.

"Встановлено, що на посаду "заступника командувача по роботі з особовим складом 1 АК (Донецьк, Україна) Центру територіальних військ (Новочеркаськ, Росія) Південного військового округу (Ростов-на-Дону)" прибув генерал-майор ЗС РФ Єфімов Микола Юрійович, 08.12.1957 р.н. м. Ульянівськ, закінчив Свердловське вище військово-політичне танково-артилерійське училище в 1979 р.", — наголошується в повідомленні.

Фото gur.mil.gov.ua

"Генерал-майор Єфімов Микола Юрійович. Проходження військової служби на посадах:

  • 1979-1989 рр. – заступник командира мотострілецької роти, батальйону, заступник командира артилерійського полку в Прибалтійському, Туркестанському, північно-кавказькому військових округах і Групі радянських військ у Німеччині;
  • 1992-1995 рр. – ад'юнктура у Військовому університеті МО РФ;
  • 1995-2008 рр. – старший офіцер, начальник відділу патріотичного виховання та зв'язків з громадськістю Головного управління виховної роботи ВС РФ;
  • у 2008 р. – звільнився з лав ЗС РФ.
  • У 2014 р. повернувся на військову службу за контрактом до Збройних сил РФ.

Трудова діяльність:

  • 2008-2014 рр. – на керівних посадах у Федеральній службі з нагляду за дотриманням законодавства у сфері охорони культурної спадщини та Департаменті культурної спадщини м. Москви", — розповіли в розвідці.

"Для виконання злочинних наказів військово-політичного керівництва Росії генерал-майор ЗС РФ М. Єфімов був направлений від Головного управління по роботі з особовим складом ЗС РФ з метою заміни полковника ЗС РФ Чиркова Євгена Володимировича, який достроково повернувся до Росії у зв’язкуз публічним конфліктом з командувачем 1 АК генерал-майором В. Асаповим", — йдеться в повідомленні.

Додатково встановлено, що головним завданням генерал-майора М. Єфімова на тимчасово окупованих територіях сходу України є формування і розвиток нової ідеологічної платформи не тільки для угруповання російських окупаційних військ, а й в інтересах т.з. "народних республік". Кандидатура генерал-майора Н. Єфімова рекомендована військово-політичному керівництву Росії для виконання службово-бойових завдань в Україні безпосередньо начальником Головного управління по роботі з особовим складом ЗС РФ генерал-майором Михайлом В'ячеславовичем Смисловим, з яким Єфімов підтримує дружні стосунки ще з часів навчання в Свердловському вищому військово-політичному танково-артилерійському училищі", — розповіли в розвідці.

Як повідомляв "Апостроф", раніше українська розвідка дізналася про затримання на окупованому Донбасі російського офіцера, який нібито пропагував серед бойовиків радикальні ідеї ісламізму і схиляв до участі в терористичному угрупованні "ДАІШ".

Також українська розвідка розповіла, як російські військові на окупованому Донбасі намагалися вчинити самосуд над своїм офіцером через неякісні патрони.