RU  UA  EN

Середа, 17 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

У Путіна розкрили нову деталь захоплення Криму

Постійний представник РФ при Євросоюзі Володимир Чижов повідомив, що в 2014 році під час анексії Криму Росія перекинула на півострів дев'ять тисяч військовослужбовців.

Про це Чижов заявив в інтерв'ю Deutsche Welle .

Дипломат зазначив, що перекидання військ нібито здійснювалося у відповідності з двосторонньою угодою між Росією і Україною від 1997 року. "РФ отримувала [у відповідності з угодою] право на військову присутність в Севастополі, де розташовувалася головна база [Чорноморського] флоту РФ, а також по всьому Криму в кількості не більше 25 тисяч чоловік особового складу", — сказав Чижов.

Постпред пояснив, що на момент початку анексії на півострові перебували 16 тисяч російських солдатів.

"Пробіл в дев'ять тисяч чоловік був швидко заповнений через відправку додаткового підкріплення по повітрю", — розповів він.

Нагадаємо, в березні 2015 року Чорноморський флот колишній командувач ЧФ рф, адмірал Ігор Касатонов розповів, що РФ забезпечила в лютому 2014 року потайну доставку в Крим російських спецпідрозділів, котрi блокували там українські війська.

Як повідомляв "Апостроф", регіональна рада Венето — північно-східного регіону Італії з центром у Венеції — підтримала резолюцію щодо визнання анексованого Криму частиною РФ і з закликом до італійського уряду скасувати санкції проти Росії.

Ватажок окупованого Криму Сергій Аксьонов заявив, що після анексії Криму кримським татарам на півострові нiбито живеться краще, ніж при Україні.