RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Російський фотограф розповів, як Росія розв'язала війну на Донбасі

Лауреат Пулітцерівської премії, російський фотограф Сергій Пономарьов, будучи очевидцем, розповів про те, як Росія розв'язала війну на Донбасі.

Про це він сказав в ефірі російської радіостанції "Ехо Москви".

Пономарьов зазначив, що приїхав на схід України, вже "коли Донбас починав загорятися, коли з'явилися люди у Слов'янську, Донецьку почали брати адміністрації і так далі".

На питання журналістки, коли там розпочалася війна, він відповів: "Складно зрозуміти, коли там розпочалася війна. Тобто техніка стала з'являтися десь у травні. Був такий момент, коли чеченці, які незрозуміло звідки взялися, почали захоплювати аеропорт, і потім їх звідти вибили. І той момент був трошки переломним, тому що раптом з'явилася якась незрозуміла масована допомога з-за кордону, "братська" в лапках, і це вже призвело до серйозних військових дій і до серйозної відповідальності. Тобто Україна, ЗСУ відповіли так само жорстко, так само нахабно або так само серйозно, як чеченці намагалися захопити аеропорт. До цього він був якимось абсолютно нейтральним, ніхто ним не цікавився".

Як повідомляв "Апостроф", українські військові розглядають імовірність того, що їм доведеться воювати проти російської авіації за допомогою протиповітряної оборони.