RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Обмін Савченко: адепт "Новоросії" розповів, як Порошенко принизив Путіна

Російський блогер Анатолій Несміян (el-murid), який є прихильником "Новоросії", вважає повернення з російського полону української льотчиці та народного депутата Надії Савченко приниженням для президента РФ Володимира Путіна від президента України Петра Порошенка.

Про це Несміян пише в своєму блозі в ЖЖ.

"Сьогодні, безумовно, день Порошенко. Він його використав на всі сто. "Як ми повернули Надю, так само ми повернемо і Донбас, і Крим" — природно, що він ще міг сказати. Наші професійні завсідники ток-шоу вже висловили припущення, яке завтра буде виглядати повною впевненістю, що обмін Савченко прикриває важливі та проривні домовленості (чергова версія похмурого ХПП, все в порядку)", — зазначає блогер.

"Про що б там нi домовлялися, слова Порошенка виглядають гранично принизливо для російської сторони. Хоча, відверто кажучи, ми всі намагаємося натягнути на нинішню камарилью якісь національні інтереси, яких у них не було, немає і не буде. Їх нинішня завдання — якомога швидше закрити тягучу проблему з цим вашим Донбасом, а з Кримом — ну, почекаємо, поки Батько Нації зміниться. Навіщо йому рейтинг псувати. Новий прийде і все вирішить, як треба. Ну, погарячкували, буває", — пише Несміян.

"Зустріч наших у "Внуково" була традиційно-образливою. Хоча б для пристойності вислали хоча б клерка. Ну, для демонстрації "Батьківщина чує, Батьківщина знає". Нічого і в помині. Ихтамнет — ось і весь розповідь. Традиційне російське образливе ставлення до тих, хто виконував наказ. "Ми вас туди не посилали". Так само витруть ноги про будь — навіть про тих, хто сьогодні заходиться славослів'ях Геніальному Стратегу. Про них в першу чергу, до речі", — попереджає блогер.

"Україна сподівається на повернення в найближчі дні ще якихось своїх засуджених. Швидше за все, мова йде про Сенцове і Кольченко. Буде відносно них застосовано принцип обміну або їх просто помилують і видадуть — невідомо. У всякому разі, тієї тисячі росіян, які перебувають сьогодні в українських тюрмах, сподіватися на звільнення навряд чи доведеться. Їх доля мало кого турбує з високих осіб. А якщо врахувати, що попереду — здача Донбасу, то рахунок піде на порядок більший. І майбутнім в'язням теж сподіватися нема на що", — підсумовує Немиян.

Як повідомляв "Апостроф", прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков повідомив про рішення Володимира Путіна помилувати Надію Савченко, яка вже прибула в Київ.

Читайте також матеріал "Апостроф": Повернення Савченко в Україну: онлайн-трансляція, фото, відео і реакція соцмереж.