RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У Росії підрахували "смерті" бойовика Мотороли

У Росії підрахували, скільки разів "вмирав" бойовик Арсеній Павлов, відомий під позивним "Моторола", на якого 24 червня в окупованому Донецьку було скоєно замах.

Про це пише російське видання Life у публікації під назвою "Шість домовин для Мотороли".

"Відзначимо, що українські спецслужби полюють на "Моторолу" вже давно. І ховають його з завидною регулярністю", — наголошується в публікації. Видання нарахувало 5 випадків, коли ЗМІ повідомляли про загибель "одіозного бойовика і одне повідомлення про смерть його дружини.

Наводимо цю добірку "смертей Мотороли" від російських журналістів.

1. Придумали ДТП

"23 січня 2016 року українські ЗМІ повідомили про загибель у ДТП дружини "Мотороли" Олени Павлової. Вона нібито спрямовувалася на автомобілі з Донецька в Єнакієвому, виїхала на смугу зустрічного руху і зіткнулася з тягачем "Урал" бойовиків ДНР. Павлова нібито померла на місці ДТП. Разом з нею загинули два охоронці, а ще один опинився в реанімації. Олена, прочитавши таку новину, виклала скріншот у себе на сторінці, підписавши його "Раптово..." і поставила смайлик "шок"

2. Убитий своїми

21 лютого 2015 року українські ЗМІ з подачі керівника Головного слідчого управління СБУ Василя Вовка поширили повідомлення про загибель терориста "Мотороли". Український слідчий розповів подробиці смерті "Мотороли", вказуючи на те, що нібито ополченець загинув від рук своїх же. "Можливо, його побратими вже і знищили. Вони знищують один одного, намагаючись вийти на оперативні позиції", — заявив представник СБУ.

3. Став жертвою снайпера

У березні 2015 року українські ЗМІ розмістили повідомлення про нібито вдалої операції партизанського загону "Тіні", щодо усунення Мотороли. Зі слів командира загону Олександра Гладкого, бойовик нібито загинув 10 березня приблизно о 18 годині 22 хвилини. Гладкий повідомив, що позицію "Мотороли" виявив снайпер, після чого вистрілив і втік. Пізніше "Моторола" нібито був доставлений в Ростов у військовий госпіталь, де помер від втрати крові.

4. В полоні у IДIЛ

У вересні 2015 ЗМІ України повідомили, що Арсеній Павлов потрапив у полон до терористів в Сирії і згодом був вбитий. Нібито підрозділ "Мотороли" захопили під час атаки iдiловцев на авіабазу в Дейр-ез-сор, де розташовувалися урядові війська президента Асада.

5. Знищений кіборгами

У листопаді 2014 року в соцмережах з'явилося повідомлення українських волонтерів, що під час боїв у донецькому аеропорту "кіборгам" вдалося відбити штурм бойовиків і при цьому смертельно поранити командира "Спарти" Моторолу. Автомобіль нібито був пошкоджений, а сам "Моторола" отримав важке поранення і незабаром помер.

6. Перша "смерть"

У жовтні 2014 року "Моторола" спростував повідомлення про свою загибель у боях за донецький аеропорт, з'явилися в ряді українських ЗМІ. "Сьогодні 8 жовтня 2014 року, і на жаль для українських військових, я ще не загинув. Ми продовжуємо боротися, обороняти аеропорт, і, думаю, що надалі ми будемо продовжувати в тому ж дусі", — заявив Моторола.

Як повідомляв "Апостроф", старший аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень Анатолій Октисюк вважає, що замах на бойовика "Моторола" відбувся з політичних мотивів.