RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

ЄС все: путінці кепкують з планiв Німеччини і Франції створити супердержаву

Прихильники політики президента РФ Володимира Путіна відреагували на оприлюднену в ЗМІ інформацію про проект реформи Євросоюзу, підготовлений Німеччиною і Францією.

Про цей проект повідомив телеканал TVP Info, у розпорядженні якого опинилася копія документа, підписаного міністерствами закордонних справ двох країн, передає Lenta.ru.

Відзначається, що фактично мова йде про ультиматум, пред'явлений Парижем і Берліном іншим країнам Євросоюзу. Глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер нібито повинен представити цей документ країнам Вишеградської групи.

"Наші країни розділяють загальну долю і спільний набір цінностей, які призводять до ще більш тісного союзу між нашими громадянами. Тому ми будемо прагнути до політичного союзу в Європі і запросимо європейців взяти участь у цьому проекті", — йдеться в преамбулі документа.

Згідно з проектом, країни-учасниці фактично не матимуть права на свою власну армію, власні спецслужби, окремий Кримінальний кодекс і національну валюту. Також планується створення єдиної спецслужби, а також податкової та візових систем. Більше того, проект передбачає ведення спільної зовнішньої політики і також обмеження ролі НАТО на європейському континенті.

"Держави-члени фактично втрачають контроль над своїми кордонами і процедурами прийому і переселення біженців на своїй території", — повідомляє "Радіо Польща".

"Якщо пропонований документ буде затверджений, то замість Європейського союзу буде створено єдину європейську супердержаву, яка буде залежати від самих сильних європейських гравців", — підсумовує TVP Info.

Цю новину активно обговорюють на російському інформаційному ресурсі Lenta.ru.

"ЄС все. Путін все розвалив", "Проект ЄС провалився! Не можна відбирати у націй їх самостійність, звичаї і гордість", "Супердержава вже є, це — Росія", "ЄС, давай до побачення!", "Новий совок", "Рейх, а не совок. Дивись склад учасників", "А здалеку так більше схоже на розпад совка", "Четвертий Рейх! Плюшками будуть дрібно-країни захоплювати", "Супердержава лохів і американських шісток", — коментують путінці.

Як повідомляв "Апостроф", російський економіст Ігор Ніколаєв у зв'язку з виходом Британії з Євросоюзу (Brexit) дав росіянам раду не радіти, що європейцям буде гірше, а задуматися про економічні наслідки цієї події для РФ.