RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

"Кримнашисти" влаштували бунт на окупованому півострові

Близько 250 мешканців анексованого Гурзуфа (Крим) влаштували мітинг проти включення в межі дитячого табору "Артек" житлового масиву, в якому проживають близько 1,5 тис. осіб.

Про це повідомляє російське ділове видання "Коммерсанть".

"Формально Аксьонов закон не порушив, бо землі і "Артеку", і селища були державними. Але не проводилося жодних публічних слухань. Власником землі "Артека" зараз є Російська Федерація. У багатьох людей розташовані на ній будинки і квартири приватизовані, але земля не приватизована, і тепер нас викидають звідти. "Артеку" передали землю разом з людьми, котрі її населяють, чиї предки жили там не тільки до заснування табору, але і до створення Радянського Союзу". За його словами, на місці житлового масиву будуватимуться котеджі — будинки і готелі "нібито для працівників "Артеку". Також до складу "Артеку" включили два кладовища, на одному з яких поховання проводилися ще в 2012 році", - сказав один з лідерів руху "Крим Наш" та організатор мітингу Ігор Баришніков

"Артек" збирається закриватися і з моря: на пляжі "Гурівські камені", який ніколи "Артеку" не належав, з жовтня має розпочатися будівництво,— говорить громадський діяч.— Тобто Гурзуфу як курорту прийде кінець — і ми, як його мешканці, категорично заперечуємо проти цього", - додав він.

У свою чергу директор "Артека" Олексій Каспржак заявив журналістам, що "ніяких дій, що порушують права мешканців Гурзуфа, на території табору не відбувається".

"Територія "Артеку" повинна бути замкнутою. В цьому році табір приймає 30 тис. дітей, ми не можемо ризикувати їхньою безпекою і спокоєм батьків. Претензії, висловлені на мітингу, необґрунтовані з точки зору федерального законодавства. Ще два роки тому було оформлено рішення уряду про передачу всіх земель території "Артека" у федеральну власність на підставі даних про майнові права МДЦ "Артек" у попередні періоди. Малоповерхове житло на території "Артека" створювалося як службове, там досі проживають колишні співробітники табору і їхні спадкоємці, які не мають законного права на приватизацію", - сказав Каспржак.

Як повідомляв "Апостроф", у мережі з'явилося відео з анексованої Керчі (Крим), на якому медики місцевої лікарні влаштовують бунт через низьку оплату праці.