RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Путін не прийняв українського дезертира як голову флоту

Тимчасово виконуючим обов'язки командувача Балтійським флотом РФ стане віце-адмірал Олександр Носатов, а не віце-адмірал Сергій Єлісєєв, котрий втік з України, як інформували раніше російські ЗМІ.

Про це повідомляють "РИА Новости" з посиланням на високопоставлене джерело в російському військовому відомстві.

Носатов донедавна був керівником штабу Чорноморського флоту і зовсім нещодавно був призначений керівником Військово-морської академії.

Раніше в ході засідання колегії Міноборони РФ голова відомства Сергій Шойгу та члени колегії відсторонили від виконання обов'язків командувача Балтійським флотом віце-адмірала Віктора Кравчука, начальника штабу флоту віце-адмірала Сергія Попова та ряд інших посадових осіб. Усі вони представлені до зняття з посад та звільнення з військової служби.

Причиною такого рішення стали "серйозні упущення в організації бойової підготовки, повсякденної діяльності військ, а також викривлення в доповідях реального стану справ".

Як повідомляв "Апостроф", в російських ЗМІ з'явилася інформація про те, що тимчасово командувачем Балтійським флотом РФ призначений віце-адмірал Сергій Єлісєєв, який раніше був заступником головнокомандувача Військово-морськими силами Збройних сил України, але в липні 2014 року дезертирував до Росії.