RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Підписання Путіним скандальних законів: з'явилися перші наслідки

Після підписання президентом РФ Володимиром Путіним пакету антитерористичних законів, розроблених депутатом Іриною Яровою і сенатором Віктором Озеровим, акції стільникових операторів на Московській біржі різко впали.

Про це повідомляє Російська служба BBC.

За даними на 14:30, акції МТС подешевшали на 2,4%, а акції "Мегафону" впали на 1,4%. Різко подешевшали папери "Ростелекому", який надає послуги зв'язку і доступу в інтернет. До 14:30 акції компанії впали на 4,6%.

Нагадаємо, резонансний пакет антитерористичних законів передбачає довічне ув'язнення за міжнародний тероризм, а також зобов'язує операторів мобільного зв'язку, месенджери і соціальні мережі зберігати інформацію про розмови і листування користувачів. Закон різко критикували стільникові оператори і представники бізнесу: нововведення передбачають створення центру обробки та зберігання даних, і це зажадає від стільникових операторів і інтернет-компаній великих інвестицій.

Як повідомляв "Апостроф", колишній співробітник американського Агентства національної безпеки Едвард Сноуден розкритикував підписання президентом РФ Володимиром Путіним прийнятого Державною Думою РФ пакету антитерористичних законів.