RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

У Росії ажіотаж навколо підписання Путіним скандальних законів

Підписання президентом РФ Володимиром Путіним прийнятого Державною Думою РФ пакету антитерористичних законів, розроблених депутатом Іриною Яровою і сенатором Віктором Озеровим, викликало резонанс у соціальних мережах.

Про те, що Путiн підписав поправки в антитерористичне законодавство, повідомив його прес-секретар Дмитро Пєсков, передає Інтерфакс.

"Президент підписав пакет документів, поправки до закону про заходи з протидії тероризму", — сказав Пєсков.

Разом з цим пакетом підписаний перелік доручень уряду, яким кабінету міністрів РФ доручається дуже чітко моніторити хід імплементації цього закону з тим, щоб при необхідності мінімізувати можливі ризики, пов'язані з фінансовими витратами, з використанням вітчизняного обладнання для зберігання інформації тощо, зазначив Пєсков.

За його словами, в разі необхідності уряд може виступати з ініціативами "щодо прийняття відповідних актів, які б мінімізували ризики".

"Простіше кажучи, уряд буде уважно дивитися за тим, як буде реалізовуватися цей закон, і якщо будуть виявлятися дійсно якісь небажані прояви, за дорученням президента буде вживати відповідних заходів", — пояснив прес-секретар Путіна.

Новину про підписання "законів Ярової" активно обговорюють в Twitter.

"Все, Путін підписав пакет Ярової-Озерова. Здрастуй, чудовий новий світе, з дуже дорогим інтернетом, з в'язницями для дітей та глобальним стеженням", — пише у своєму Twitter опозиційний депутат Держдуми РФ Дмитро Гудков.

"Не драматизируйте ж. Вже завтра цей закон згадається вам дрібної витівкою. Буде багато нового і цікавого", "Все це призведе до подальшого уповільнення науково-творчого прогресу в РФ", "Головне не забути звинуватити у всьому американців і особисто Обаму, а то раптом люди ще думати почнуть", — коментують цей запис інші користувачі Twitter.

"Я пам'ятаю інтернет за картками, тепер і ви дізнаєтеся, молодь", — пишуть у Twitter Wilsacom.

"Ще б він не підписав. Не для себе ж вона її писала", — зазначає у своєму Twitter відомий російський музикант Вася Обломов.

Нагадаємо, резонансний пакет антитерористичних законів передбачає довічне ув'язнення за міжнародний тероризм, а також зобов'язує операторів мобільного зв'язку, месенджери і соціальні мережі зберігати інформацію про розмови і листування користувачів.

Як повідомляв "Апостроф", український блогер Мирослав Гай розповів, як за допомогою прийнятих у Росії антитерористичних законів, розроблених депутатом Іриною Яровою і сенатором Віктором Озеровим, влаштувати потужну атаку на РФ.