RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

​В Україні ефектно відповіли на пропозицію Хакамади про примирення з Росією

Український активіст Денис Мацола, який є вихідцем з окупованого Криму, прокоментував слова російського опозиційного громадського і політичного діяча Ірини Хакамади про те, що Росія повинна виплатити Україні компенсацію за окупацію півострова.

Зокрема, на сайті "Крим.Реалії" була опублікована його статті під заголовком: "Я не давав оголошень про продаж Криму".

У своєму блозі Мацола розглядає ймовірність приходу опозиціонерів до влади в Росії після падіння режиму Володимира Путіна.

"Якщо на кремлівський трон всядуться ідейні послідовники Ірини Хакамади, то вкупі з "нормальним референдумом", "вічною дружбою" і поганим миром, українцям запропонують за півострів значні відступні. І мені, як кримчанину, який сподівається повернутися у свій, український Крим, як землякові кримських татар, що поважає їх історичний вибір, як українцю, який не давав оголошень про продаж малої Батьківщини, хочеться вірити, що Україна продовжить боротьбу за Крим, навіть якщо відмова від цієї боротьби буде щедро оплачена. Адже продавати землю з людьми – це неправильно, а наша Революція – це Революція Гідності", - пише активіст.

Як повідомляв "Апостроф", уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу, народний депутат Мустафа Джемілєв заявляв раніше про необхідність введення санкцій для Південного федерального округу, до складу якого з недавніх пір був включений анексований півострів.