RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Путін влаштував випробування нових військових зразків в Арктиці

Росія почала випробування нових зразків військової техніки і озброєння в умовах Арктики.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

У заходах задіяні Міноборони РФ і фахівці Головного автобронетанкового управління. Повідомляється, що протягом декількох тижнів військові пройдуть від селища Тіксі до острова Котельний, використовуючи техніку, призначену для проходження по засніженій і болотистій місцевостях. На зворотному шляху військові пройдуть по льоду моря Лаптєвих, а також протоками між островами і прибережній зоні. Маршрут має довжину більше двох тисяч кілометрів.

Заступник міністра оборони РФ Дмитро Булгаков розповів, що в ході випробування буде дана оцінка новим зразкам гусеничної техніки, які дозволяють бути готовими до виконання завдань навіть при дуже низьких температурах. Також планується перевірити військові зразки в умовах полярної ночі і при завірюхах зі швидкістю вітру понад 35 м/с.

Нагадаємо, у виданні Times неодноразово публікувалися матеріали про протистояння РФ і США в Арктиці. Ще у вересні 2015 року з'явилася інформація про підготовку Барака Обами до протистояння з Володимиром Путіним в арктичному регіоні.

Як повідомляв "Апостроф", у виданні The Times назвали Арктику головною військовою метою Путіна.