RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Російський журналіст вказав на важливу дивину з листом Януковича про введення військ РФ

Російський журналіст Олексій Венедиктов вказав на дивність в заяві Генпрокуратури РФ про те, що російське керівництво не отримувало листа від екс-президента України Віктора Януковича з проханням ввести війська.

Про це Венедиктов сказав в ефірі "Ехо Москви".

Він нагадав, що 3 березня 2014 року відбулося засідання Ради безпеки ООН, на якому постпред РФ при ООН Віталій Чуркін заявив, що президентом Росії було отримано звернення Віктора Януковича з проханням "використовувати збройні сили Російської Федерації для відновлення законності, миру, правопорядку, стабільності і захисту населення України". Журналіст підкреслює, що ця заява Чуркіна є в стенограмі засідання, опублікованій на сайті Ради безпеки.

Венедиктов зазначає, що невдовзі після смерті Чуркіна російська Генеральна прокуратура пише українськiй, що ні в адміністрацію президента Російської Федерації, ні в Раду Федерації федеральних зборів Російської Федерації заяви Януковича з проханням використовувати збройні сили Російської Федерації на території України не надходило і цими державними органами не розглядалося.

"Так ось про цей лист, який називається заява, звернення або лист — таки вiн був чи його не було?" — запитує російський журналіст.

Він вказує, що тепер, після смерті Чуркіна, запитати про це можна тільки у Януковича чи Путіна.

Як повідомляв "Апостроф", раніше на зв'язок смерті Чуркіна з відмовою РФ від листа Януковича про введення військ вказував український політтехнолог Тарас Березовець.