RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Кремль в розгубленості: Портников пояснив нахабну брехню Росії про лист Януковича

Журналіст Віталій Портніков пояснює брехню російських чиновників про лист Віктора Януковича з проханням ввести війська в Україну тим, що плани Кремля не виправдалися і тепер у Росії просто не залишається іншого виходу.

Про це він пише у своїй колонці на сайті "Радіо Свобода".

За словами журналіста, в Москві розуміють, що Україна серйозно збирається судити Януковича навіть заочно, а лист російському керівництву є прямим доказом його держзради.

"І це не можна спростувати, тому що Росія сама показала цей документ. Показала тому, що на березень 2014 року повалення української влади і повернення в Київ «легітимного президента» Януковича на російських багнетах було для Кремля питанням кількох тижнів", - пише Портников.

Тому, вважає він, росіяни будуть і далі суперечити самим собі про наявність такого листа, називати його заявою і говорити про його малу значимість. У той же час тих, хто буде вказувати на існування документа, будуть називати дезінформаторами.

Як повідомляв "Апостроф", офіційний речник президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що листа з проханням ввести російські війська в Україну від екс-президента Віктора Януковича на адресу Володимира Путіна не надходило.

Пізніше представник МЗС Росії Марія Захарова заявила, що Янукович не писав листа Путіну. Документ вона назвала заявою.