RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Один з чинників дозрів: аналітик дав прогноз революції у РФ

У Російській Федерації у найближчі два роки може статися революція, а один з необхідних для її початку чинників вже практично дозрів. Таку думку висловив російський політичний експерт, завкафедри МГИМО Валерій Соловей, передає "Федерал Пресс".

"Як мінімум один з факторів звершення революції майже дозрів: люди хочуть жити краще, тобто відновити справедливість щодо себе, і чаша їхнього терпіння все більше наповнюється", - заявив експерт. Однак, за його словами, поки іншої мотивації для революційних виступів у людей не проглядається.

Він підкреслив, що в групою ризику для влади є молодь, яка народилася в РФ, і яка застала тільки благополучні для країни роки. "Зараз вони, як і всі, відчувають на собі кризу, і бажання змін і відновлення справедливості для них цілком може стати мотивом для виступу", - зазначив Соловей.

Він стверджує, що додатковий ризик революційних виступів створює поширення соціальних мереж, які легко дозволяють здійснити масову мобілізацію. У той же час, грає роль і відсутність в Росії лідера, який би міг повести за собою людей.

В цілому, на думку Солов'я, у політичній кризі зароджується "принципово нова політична тенденція". За прогнозом політолога цей період може тривати близько двох років. Чим він закінчиться (революцією або еволюцією) - невідомо.

Нагадаємо, раніше російський публіцист Олександр Невзоров пояснив, чому Росії необхідна революція.