RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Колишній член штабу Лукашенка пояснив його слова про "табори бойовиків" в Україні

Заяви Олександра Лукашенка про "табори бойовиків" в Україні спрямовані на залякування виборців.

Про це повідомив політолог Олександр Федута в коментарі виданню Inforesist.

Він вважає, що ця заява білоруського президента не випадково зроблена напередодні можливої масової акції опозиції, яка запланована на 25 березня.

"Слово Майдан у нас страшилка, всіх лякають, ви хочете, щоб було як в Україні, щоб стріляли, щоб гинули люди, щоб регіони проводили голосування про незалежність, щоб вторглися іноземні війська. Якщо ви цього не хочете – підтримуйте Лукашенка. Тому, коли українські медіа писали і говорили, що Лукашенко чи не найкращий друг українського народу — це не правда", - заявив політолог.

Він розповів, що при цьому президент Білорусі "не показує, що відбувається в Україні" і лякає не країною, а зброєю, яку нібито намагалися провезти бойовики з української території. При цьому співробітники прикордонних служб з обох сторін підтвердили, що прориву через кордон не було. Федута відзначив хорошу роботу СБУ в даній ситуації, які попросили у Білорусі надати факти.

"Я думаю, що КДБ відповість, що фактів немає. Тільки КДБ не відповість інше, що, вибачте, наш президент збрендив", - сказав він.

Нагадаємо, в 1994 році Федута був членом передвиборного штабу Лукашенка. Обіймав посаду начальника управління суспільно-політичної інформації Адміністрації президента Білорусі. У 2010 році працював у передвиборчому штабі опозиційного кандидата в президенти Володимира Некляєва. У грудні того ж року його затримали і він кілька місяців провів в ізоляторі КДБ.

Докладніше про те, навіщо Лукашенко лякає білорусів Україною, читайте в матеріалі "Апострофа".