RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Протести далекобійників у РФ: з'явилося відео, як у Петербурзі спалили авто

Сьогодні, 27 березня, близько 7 ранку на площі Пролетарської диктатури у Петербурзі, поряд зі Смольним, де розташовується адміністрація міста, далекобійники, які протестують проти системи оплати "Платон", спалили джип "Нива". Про це повідомляє "Фонтанка".

Як повідомляється, у "Ниву" поклали автомобільні покришки і підпалили їх. Через 20 хвилин пожежники загасили вогонь. У машини вигорів моторний відсік.

Нагадаємо, 20 березня міжрегіональна профспілка водіїв-професіоналів оголосила про початок 27 березня всеросійського страйку вантажоперевізників "Так жити не можна!". Водії вимагають скасування системи "Платон".

21 березня прем'єр-міністр Дмитро Медведєв підписав постанову про підвищення з 15 квітня тарифу системи "Платон" на 25 відсотків, до 1,91 рубля за 1 кілометр шляху. Раніше планувалося, що тариф підвищать удвічі - з нинішніх 1,53 рубля до 3,06 рублів за кілометр пройденого шляху.

Проте акція протесту стартувала. Зокрема, в Петербурзі близько 70 водіїв водії припаркували свої вантажівки і легкові машини на Московському шосе. Учасники страйку заявили, що акція буде безстроковою.

До протестів приєдналися і російські регіони. У Примор'ї колона великовантажних автомобілів вишикувалася на околиці Уссурійська. Кілька десятків фур стоять при в'їзді в Благовєщенськ. Під Казанню на трасі М7 зібралося близько 200 великовантажних автомобілів.

У рамках акції в Дагестані планують повністю зупинити 100 відсотків вантажоперевезень; в Південному федеральному окрузі - 70 відсотків. Водії обіцяють серйозну боротьбу зі штрейкбрехерами. Лідер всеросійського руху "Сельсовет" Василь Мельниченко гарантував страйкарям підтримку з боку фермерів.

Нагадаємо, вчора 26 березня в Росії пройшли мітинги проти корупції, які завершилися масовими затриманням організаторів і учасників акцій.