RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Трохи не СРСР: відомий історик пояснив, чому Путін не боїться протестів

Нинішній російський президент Володимир Путін може не боятися народного бунту, оскільки в умовах відкритих кордонів найактивніші громадяни віддають перевагу виїзду за межі країни, а не відкритій боротьбі з режимом. Таку думку висловив російсько-американський історик Юрій Фельштинський у програмі New Rush Word.

"Вся найактивніша частина населення, яку ну вже зовсім нудить від того, що відбувається в Росії, вважає за краще не йти на штурм стін Кремля, тому що тут шансів перемогти досить мало. А спокійно їхати за кордон", - заявив Фельштинський.

Тому, за його словами, все більше росіян намагаються інтегруватися у інші країни, де купують власність, отримують друге громадянство, посвідки на проживання, відсилають своїх дітей туди вчитися.

"І це, звичайно ж, випускає пар з котла", - підкреслив історик

На його думку, саме цим РФ не схожа на СРСР або Північну Корею, у яких диктатура існувала при закритих кордонах.

"Це те, з чого виходить президент Володимир Путін. Що в самому крайньому випадку люди, які ну вже зовсім рішуче налаштовані проти режиму у Росії, зважаться швидше на від'їзд, ніж на штурм Кремля. Просто тому, що шансів перемогти уряд і систему у Росії зсередини, досить мало. І у цьому сенсі Путін відчуває себе досить безпечно", - підсумував Фельштинський.

Нагадаємо, раніше російська журналістка Юлія Латиніна розповіла, коли президент РФ Володимир Путін дасть наказ стріляти у людей, що виступає проти його режиму.