RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Зброя з шахт: український журналіст розповів про суперечку з депутатом Держдуми щодо Донбасу

Український журналіст Роман Цимбалюк повідомив про цікавий епізод з одним з депутатів Державної думи Російської Федерації, який заперечував постачання Росією тяжкого озброєння бойовикам на Донбасі.

"На одному заході російських "державників" та їхніх супротивників зайшла розмова про війну на Донбасі. Депутат Держдуми РФ дуже довго міркував з "знанням справи "про зброю і військову техніку у шахтах", - розповів Цимбалюк.

За його словами, він запропонував депутату парі про "українське" походження зброї у бойовиків "ДНР" і "ЛНР", однак російський політик, передбачаючи свій програш, відмовився.

"Запропонував йому побитися об заклад на ящик БУДЬ-ЯКОГО коньяку, що на контрольованій Росією частини Донецької і Луганської областей не було до 2014 року жодного складу або сховища, як не було військових частин з танками, гарматами і "Градами".

Він відмовився. Сказав, що складно визначити критерій спору", - зазначив журналіст.

"А я все думаю, що ж це за критерії. Склад або є, або його немає. Це ж не ховрах, якого не видно, але він є", - підсумував Цимбалюк.

Нагадаємо, на думку українських експертів, Росія приховає поставки своєї зброї бойовикам на Донбас за допомогою утилізації озброєнь, про яку оголосили в Міноборони РФ.