RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Під Санкт-Петербургом росіянин, знаходжучись пiд впливом теракту в метро, спалив селище

Пiд впливом вибуху у метро Санкт-Петербурга росіянин спалив село Лопець в Волосiвському районі Ленінградської області, де, за його словами, він "виявив штаб моджахедів".

Про це повідомляє видання 47news.

Відзначається, що на світанку 5 квітня 55-річний петербуржець Олег Герасимов спалив дев'ять з 11 будинків у дачному селищі Лопець, загальна площа пожежі склала 400 квадратних метрів. Чоловік методично підпалював будинки, використовуючи суміш бензину з маслом. Коли почалися підпали, люди знаходилися лише в одному з будинків, вони викликали пожежників. Коли машина МНС під'їхала до охопленої селі, палій протаранив їх на "Волзі", потім вискочив з авто і почав поливати пожежників з газового балончика. Рятувальники кинулися врозтіч, чоловік дістав бензопилу, спиляв дерево, перегородивши єдиний під'їзд до села, і зник у лісі. Пожежники, прийшовши в себе, прибрали повалене дерево і дісталися до селища, де їм вдалося врятувати лише три будинки.

На наступний день, 6 квітня, палій прийшов в один з петербурзьких відділів поліції.

"В селі Лопець створена база майбутніх бандитів і вбивць. Місцеві, хто з дев'яностих і раніше, надають їм свої оселі. Коли почнеться смута, бандити будуть бити кинуте владою населення. У селі Забел'є у них штаб", — так він пояснив свій вчинок правоохоронцям.

"Причина — вуглеводні. Їх запаси обмежені. Тому існування на Землі кожного повинно бути обґрунтовано для тих, хто Світом командує", — такою фразою закінчується його письмова заява.

У розмовах з поліцією чоловiк сказав, що після повідомлень у ЗМІ про теракт в пітерському метро він зрозумів: у Лопцi, крім просто бандитів, розмістилися моджахеди.

Як повідомляв "Апостроф", 6 квітня в Санкт-Петербурзі затримали чергових спільників Акбаржона Джалілова, якого звинувачують у скоєнні теракту в пітерському метро.