RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Звільняють місце: в Росії ажіотаж навколо чергової ініціативи щодо поховання Леніна

У Держдуму РФ сьогодні внесли законопроект з пропозицією правового механізму для поховання останків радянського вождя Володимира Леніна.

Про це повідомляє російське інформагентство "Интерфакс".

"Відповідні поправки ми пропонуємо в діючий закон про поховання та похоронну справу", - сказав один з ініціаторів законопроекту Володимир Сисоєв (ЛДПР).

"Наш законопроект містить правовий механізм перепоховання останків Володимира Ілліча Леніна. Порядок та терміни, а також місце поховання повинні встановлюватися урядом з урахуванням рішення міжвідомчої комісії", - додав він.

За словами російського депутата, на це його і колег надихнули результати опитування "Левади-центру", згідно з яким велика частина жителів РФ виступили за поховання тіла Леніна.

"Ми вивчили це питання і підготували свій законопроект, так як вважаємо, що треба в рік сторіччя Революції віддати шану цій людині, який свого часу був охрещений і заслуговує бути похованим", - говорить Сисоєв.

У свою чергу, заступник секретаря Генради партії "Єдина Росія" Євген Ревенко заявив, що дана законодавча ініціатива перспектив не має.

Ідею поховання останків Леніна активно обговорюють користувачі Twitter.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі з гумором обговорювали інформацію про пам'ятник Леніну, що замироточив.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: СвітЕкс-СРСР
Теги: Росія, Ленін