RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

Всі новини

Аварія Boeing на Донбасі: товариш по службі упізнав голос організатора перевезення "Бука"

Лідер самооборони Запоріжжя і ветеран бойових дій в Афганістані Сергій Тiунов повідомив, що на записі перехоплених телефонних переговорів між главою військової розвідки "ДНР" "Похмурим" та сепаратистом з позивним "Бурят", який опублікували слідчі JIT у жовтні 2015 року він впізнав голос колишнього товариша по службі, російського полковника Сергія Дубинського.

Про це пише російська "Новая газета".

У матеріалах JIT "Похмурого" називають відповідальним за переміщення ракетної установки від кордону з Росією по території, підконтрольній бойовикам.

Журналіст видання поспілкувався з Тiуновим. Той розказав, що з Дубинським вів переговори про звільнення полонених. Під час зустрічі у них відбулася розмова, під час якої йшлося про збитий Boeing.

"Ти ж не вважаєш, що це я зробив (сам)? Це ж зробили виродки з Москви!", — сказав Дубинський.

Під час іншої зустрічі, яка відбулася пізніше, Дубинський сказав Тiунову інше: "Сергію, ми в "ДНР" до краху не маємо ніякого відношення. "Боїнг" збив український льотчик на СУ". Тiунов зазначає, що стало зрозуміло, що до цього часу вже була вироблена легенда.

Він також зазначив, що людина, яка в записах телефонних розмов, представлених СБУ, підписана як бойовик "Похмурий", голосом дуже сильно схожий на Дубинського.

Також Тiунов сказав, що не вважає Дубинського винним у катастрофі, він вважає, що той ключовий свідок, а не вбивця. "Я вважаю, що він не натискав на кнопку цього "Бука", тільки координував пересування", — зазначає він.

Видання також повідомило, що Дубинський як мінімум до середини 2015 року отримував виплати від Міністерства оборони Росії в розмірі понад 300 тисяч рублів у рік.

Як повідомляв "Апостроф", Міжнародна слідча група встановила 120 осіб, які причетні до катастрофи МН17.