RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

22 квітня

Всі новини

Потрібна інтрига: екс-депутат Держдуми РФ пояснив, навіщо Путін хоче отримати 70% підтримки на виборах

Президент РФ Володимир Путін поставив собі за мету перемогти на президентських виборах в РФ при явці у 70%, щоб отримати підтримку принаймні половини виборців і зміцнити свою легітимність на посаді глави держави. Таку думку висловив в інтерв'ю "Апострофу" екс-депутат Державної думи РФ Ілля Пономарьов.

"На виборах немає інтриги, а раз немає інтриги - немає і явки. А раз немає явки на виборах, то легітимність майбутнього президента стоїть під великим знаком питання", - заявив Пономарьов.

За його словами, якщо при явці в 50% Путін набере 80% голосів, це означає, що за нього проголосує лише третина населення країни, і виходить, що дві третини його не підтримали.

"Це дуже сильно Путіна турбує; плюс зі своїм мафіозним мисленням він думає про принцип кругової поруки, коли кожен повинен підтверджувати, якщо не кров'ю, то хоча б ручкою свій зв'язок з цим режимом. Тому у нас адміністрація ставить завдання, щоб була явка 70% , і з цих 70% явки як мінімум 70% проголосувало за Путіна. 70 на 70 - це дає 50% населення країни ", - пояснив логіку Кремля на президентських виборах в РФ екс-депутат.

Нагадаємо, раніше російський політолог Катерина Шульман спрогнозувала втрату Кремлем монополії на владу після переобрання Володимира Путіна президентом РФ.

Читайте також повний текст інтерв'ю Іллі Пономарьова "Апострофу".