RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Західні ЗМІ розповіли про кремлівську лихоманку через Медведєва

Французьке видання Le Monde опублікувало статтю з роздумами, чи безпечно Кремлю залишати на посаді прем'єр-міністра Дмитра Медведєва, ім'я якого останнім часом часто згадується в контексті корупційного скандалу.

У матеріалі наголошується, що в Росії довгі роки створювався образ двох нерозлучних правителів. "За рік до президентських виборів 2018 року зіпсований імідж другої особи держави негативно позначається на образі владного дуету", - йдеться в статті.

Журналісти відзначають, що в нинішній ситуації перед Кремлем стоїть дилема. Якщо Медведєв залишиться в кріслі, це може призвести до невдоволення росіян. Відправити прем'єра у відставку теж не можуть, бо це буде означати перемогу опозиції.

У Франції вважають, що фільм Фонду боротьби з корупцією "Він вам не Дімон" вплинув на політичний порядок в РФ. В Le Monde також відзначають, що неприємності Медведєва почалися з його відповіді про відсутність грошей пенсіонерці в Криму. Фільм опозиції став детонатором.

У статті вказується, що рівень довіри росіян до Медведєва вперше з лютого 2014 року впав нижче 50% і прем'єр перестав влаштовувати Путіна як "громовідвід".

"Владу стало лихоманити", - резюмувало видання.

В інтерв'ю "Апострофу" екс-депутат Державної думи РФ Ілля Пономарьов розповів, коли Путін може звільнити Медведєва.

За матеріалами rfi.fr.