RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

​Напад на Навального: в Росії вказали на слабкість влади Путіна

Російська влада шляхом нападів на опозиціонерів намагається чинити на них тиск і залякати. При цьому такі методи демонструють слабкість режиму Володимира Путіна в РФ.

Таку думку висловила російська журналістка Євгенія Альбац в ефірі радіостанції "Ехо Москви".

Вона підкреслила, що Путін просто не може не знати про напад на Навального: "Про Путіна можна думати і говорити все, що завгодно. Але він не дурень. Це ми точно знаємо. Та він людина, яка звикла всім керувати в режимі ручного управління. Тому, безумовно, про все те, що стосується Навального, безумовно, йому доповідається. Це єдиний політик, якого він боїться. Це єдиний політик, якого вони серйозно сприймають".

Втім, Альбац підкреслила, що якщо навіть влада РФ видасть Навальному закордонний паспорт і той зможе поїхати лікувати пошкоджене око на Захід, то політик дуже швидко повернеться: "Я вам гарантую, що Олексій Навальний поїде лікуватися і повернеться максимально швидко. Тому що це не та людина, якк буде сидіти за кордоном і займатися політикою з-за кордону, якщо у нього буде можливість, якщо у нього є можливість робити це в Росії".

"В інтересах Путіна зупинити це неподобство, тому що це говорить про його слабкість. Тому що якщо форма боротьби з кандидатом в президенти Росії Олексієм Навальним це плеснути йому гівном в очі, що призводить до некрозу рогівки, то це означає, що вони самі себе бояться і собі не довіряють", - каже журналістка, відзначаючи падіння рейтингу Путіна нижче 50%.

"Це говорить про те, що вони почуваються невпевнено. Але ж це просто слабка позиція таким чином калічити свого головного опонента! Розумієте? І те, що ми не чуємо жодної реакції влади на цю хвилю насильства, вуличного насильства, яке відбувається, говорить, звичайно ж, про слабкість влади. Сильна влада так себе не веде", - підкреслила Альбац.

Нагадаємо, Навального облили зеленкою з невідомою речовиною, що призвело до хімічного опіку. Політик може втратити зір на правому оці. Публіцист Віктор Шендерович висловив думку, що напад на Навального може наблизити громадянську війну в Росії.