RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Дороге задоволення: журналіст розповіла, як росіяни економлять на "безсмертному полку"

Журналіст російського "Радіо Свобода" Олена Риковцева розповіла, що мешканці Москви намагаються заощадити на акції "Безсмертний полк" у 2017 році, роздруковуючи відразу дві фотографії родичів на одному транспаранті.

За її словами, в російській столиці участь в марші візьме понад 1 мільйона осіб, яким доведеться викласти від 800 до 1100 рублів за виготовлення плаката ..

"Все враховано, все розплановано, жоден з них не викрутиться від виявлення душевного пориву. Більше учасників! Більше загиблих родичів! Майстерні по виготовленню рамок і палиць працюють день і ніч! Попит народжує зростання цін", - пише Риковцева.

Вона, з посиланням на повідомлення центральних російських телеканалів, наводить розцінки на виготовлення плаката з фотографією родича, який брав участь у Другій світовій війні: "Раніше це коштувало 400 рублів, - скаржиться кореспондент з приміщення ательє, де штампують транспаранти, - А тепер - бачите? - є і за 800. А ось цей всепогодний транспарант коштує 1100".

"На "всепогодному транспаранті" відразу двоє. Дві фотографії. Напевно тому що дешевше зробити один на двох. Там мабуть хороше покриття, цьому транспаранту не страшні ані сніг, ані дощ, які поки що вивергаються на Москву. З іншого боку мерія вже пообіцяла розігнати хмари літаками в ніч на 9 травня. Підказали б людям не переплачувати даремно", - підсумувала журналіст.

Нагадаємо, раніше користувачі соціальних мереж висміяли акцію "Безсмертний полк", яка 6 травня відбулася в США.