RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

В Україні пояснили, чому зірвалася велика угода Трампа з Путіним

Так звана "велика угода" (big deal) між Дональдом Трампом і Володимиром Путіним щодо України не відбулася через коригування зовнішнього курсу адміністрації президента США Дональда Трампа з боку американського істеблішменту.

Таку думку у своїй колонці на "Апострофі" висловив експерт Міжнародного центру перспективних досліджень Євген Ярошенко.

За його словами, остаточно надії на нормалізацію відносин між Кремлем і Білим домом поховали авіаудари США по сирійській військовій базі у відповідь на хімічну атаку.

Крім того, міжнародне становище Кремля погіршила перемога на президентських виборах у Франції Еммануеля Макрона, єдиного з чотирьох фаворитів президентських перегонів у Франції, який виступав за збереження санкцій проти Росії.

"Кремль поки програв "битву за Париж" і навряд чи зможе найближчим часом розраховувати на нового президента Франції в справі розколу Заходу", - підкреслив Ярошенко.

Він додав, що невтішні справи Кремля і у Німеччині, де лідери двох найбільших партій, які претендують на парламентську більшість на виборах у вересні 2017 року - Християнсько-демократичного союзу (ХДС) і Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) - демонструють прихильність до ЄС і продовження санкцій проти країни-агресора.

Нагадаємо, раніше в американській в США розгорівся скандал через появу інформації про передачу президентом США Дональдом Трампом секретної інформації главі МЗС РФ Сергію Лаврову.

Докладніше про перспективи укладення країнами Заходу угоди з Росією щодо України читайте в матеріалі "Україна втрачає ціну на Заході і може програти Європу Путіну", опублікованому на "Апострофі".