RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Стало відомо про те, як агент Путіна вербував білорусів для війни на Донбасі

Працюючий на ФСБ колишній військовослужбовець Збройних сил РФ Микола Шелехов займається вербуванням військових в Білорусі. Про це йдеться в повідомленні на сайті групи "Інформаційний спротив".

"Колишній військовослужбовець ЗС РФ Шелехов Микола Леонідович, громадянин РФ, який, використовуючи свої зв'язки з колишніми товаришами по службі в ВДВ та частинах спеціального призначення ЗС РБ, проводить роботу з їх вербування для участі в бойових діях на сході України", - йдеться в повідомленні. Відзначається, що він також займається шантажем найманців і через залякування притягнення до кримінальної відповідальності змушує їх вчиняти протиправні дії в Білорусі.

З перших днів російської окупації Донбасу, Шелехов брав активну участь у військовому конфлікті на боці російських військових у складі т. н. окремого розвідувального батальйону "Спарта". Він відомий своїм жорстоким ставленням до підлеглих і особистою участю в розстріли полонених українських військовослужбовців.

Після поранення в 2015 році Шелехов повернувся в Білорусь. Там він активно зайнявся суспільно-політичною діяльністю і бере активну участь у діяльності ветеранських організацій.

"З загостренням внутрішньополітичної ситуації в Білорусі в березні місяці, Микола Шелехов дивним чином активізував свою діяльність по об'єднанню в неформальну і неофіційну організацію колишніх "Білоруських добровольців", які брали участь у бойових діях на Донбасі", - відзначили в "ІС".

Як повідомляв "Апостроф", про канал вербування бойовиків ДНР в Білорусі розповів лейтенант гродненської міліції Михайло Куцко.