RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Гра в піддавки: у Росії розповіли про новий план Путіна на Донбасі

Російський політолог Дмитро Орєшкін вважає, що в наступному році президент РФ Володимир Путін буде влаштовувати провокації на Донбасі, щоб спровокувати Україну на агресію.

Про це Орєшкін написав у своїй колонці для "Апострофа".

Політолог зазначив, що для того, щоб утримати свій режим, Путіну доводиться розгортати внутрішні репресії. Орєшкін передбачає, що в наступному році російський президент буде нагнітати патріотичну риторику, оскільки ніяких досягнень в порядку денному немає.

"Значить, потрібно буде говорити, що без Путіна нас знищать: прийде НАТО і кованим чоботом нас розтопче", — пише російський політолог. Він вказує, що для того, щоб це спрацювало, росіяна потрібно давати докази, тому наступного року слід очікувати віртуальних загострень на Донбасі, які будуть супроводжуватися матеріальними провокаціями.

На думку Орєшкіна, Путін буде грати в піддавки і запрошувати Україну до агресії, до просування на Донбасі. В Україні це буде сприйматися як відновлення контролю над українськими територіями, а в Росії — як агресія України. Політолог наголошує, що це дасть Путіну привід виступити перед народом і заявити, що "фашистський режим знищує братів-слов'ян на Донбасі.

Орєшкін вважає, що бажання українців просунутися на Донбасі може стати підмогою Путіну і збільшити рівень його підтримки в РФ.

"У Росії будуть говорити, що навкруги вороги, тому нам доведеться потерпіти і забути про економічні реформи, а то прийдуть українці і захоплять нас. Треба розуміти, що це працює", — резюмує російський політолог.

Детальніше читайте у колонці Дмитра Орєшкіна для "Апострофу": Путін з новою війною в Україну не полізе: про план Кремля на Донбасі.