RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Крок до ізоляції: в Росії констатували провальне становище Путіна у відносинах з Китаєм і США

Російський політолог і публіцист Лілія Шевцова вважає, що політична ситуація на Заході говорить про те, що перед Кремлем звужується поле для маневрів. Тепер він не зможе продовжувати успішно використовувати політичну амбівалентність ліберальних демократій і їх готовність до торгу.

Таку думку Шевцова висловила в колонці на "Радіо Свобода".

За її словами, "повернення до нормативних стандартів остаточно закриє західний світ для Росії та її еліт". При цьому політолог зазначає, що велика держава не може існувати в ізоляції.

"Будемо будувати партнерство з Китаєм, пропонують оптимісти. Невже вони вірять в те, що Пекін запропонує Москві щось більше, ніж роль молодшого партнера? Поки що очевидно: у російської еліти, яка звикла нити про своє приниження з боку США, нарешті з'являється реальний привід для голосінь", - зазначає Шевцова.

Політолог нагадала, що лідер Китаю Сі Цзіньпін зробив заяву щодо готовності до глобального лідерства. "На нещодавньому форумі "Один пояс – один шлях" Сі Цзіньпін, відкинувши китайську обережність, фактично запропонував свій варіант глобалізації під керівництвом, звичайно ж, Китаю", - каже політолог.

Шевцова зазначає, що китайський глобальний проект стане ще одним ударом по російській державності і амбіціям Кремля. В такому випадку, на думку політолога, єдиною надією Росії залишається можливий провал ідеї "Один пояс – один шлях" і приборкання китайських амбіцій з боку США.

Також читайте матеріал "Апостроф": "Світ в 2017 році: США і Росія проти Китаю".