RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

​Збирач земель: військовий експерт озвучив прогноз по захопленню Путіним країни-сусідки

Володимиру Путіну важливо підтримувати імідж "збирача земель" перед росіянами, щоб відволікати увагу від гучних корупційних скандалів і підтримувати свій рейтинг серед населення.

Про це "Апострофу" розповів військовий експерт Олексій Арестович.

За його словами, Путін використовує війну на Донбасі для тиску під час переговорів із Заходом: "Донбас - це дві криваві рани (ОРДЛО – ред.) у нашому боці, куди вони запустили пальці, і цими пальцями вони керують нашими реакціями". В потрібні Кремлю моменти бойовики збільшують інтенсивність обстрілів. Таким чином "піднімається рівень обурення громадськості, який вже, в свою чергу, можна підхоплювати і далі розкручувати, від примітивних гасел "Даєш третій Майдан" до конструктів у стилі: "Треба щось робити з Мінськими угодами".

Також в якості прикладу Арестович нагадав, що перед важливими міжнародними переговорами росіяни посилюють інтенсивність обстрілів позицій сил АТО: "Війна – це інструмент".

"У росіян дуже гнучке планування: їх стратегічна мета не змінюється, а на тактичному та оперативному рівнях вони під цю мету, в залежності від умов і обстановки, вибирають ті чи інші рішення: аж до повного виведення військ з Донбасу, якщо їм знадобиться це коли-небудь зробити. Або, навпаки, спроби приєднати її до Росії", - підкреслив Арестович.

Експерт також зазначив, що на вибори 2018 року Путін хоче йти з іміджем "збирача земель". Саме тому він призначив дату президентських виборів на день "референдуму" у Криму, коли півострів був окупований.

"Тільки такий імідж може перебити антикорупційний дискурс, який розкручує Навальний, тому що в Росії всі хворі великодержавним шовінізмом", - говорить Арестович. Він звернув увагу, що в Росії зараз "піднімається величезна опозиційна хвиля, якої Кремль боїться".

"Єдине, що може це перебити в очах тих же людей, які незадоволені корупцією і виходять проти Дімона і Вована, - це імідж Вована як "збирача земель". Тому абсолютно серйозно ними розглядається варіант "приєднання" ПМР або ЛНР з ДНР до Росії. Практично гарантована м'яка окупація Білорусі під виглядом навчань "Захід-2017", - говорить Арестович.

Більше читайте у матеріалі "Апострофа" Путін готує окупацію сусідки України і гарячу осінь на Донбасі - Олексій Арестович.