RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Діти і батьки: у Росії вказали на передумови для палацового перевороту в Кремлі

Згідно з даними соціологічного опитування, яке провів Всеросійський центр вивчення громадської думки (ВЦВГД), патріотом не може бути людина, у якої думка відрізняється від офіційної точки зору та співробітник некомерційної організації-іноземного агента. Однак патріотами можуть бути працівники іноземних компаній і люди, які мають бажання, або вступили в шлюб з іноземцем.

У зв'язку з цим відомий політолог Станіслав Бєлковський в ефірі радіостанції "Ехо Москви" нагадав, що стратегія російської еліти в пострадянський час будувалася на тому, щоб діти навчалися за кордоном і там же дбали про здоров'я всіх членів родини.

"Тому, звичайно, те, що почалося після Криму, ось ця реальність посткримської весни – вона дуже сильно вдарила по інтересам еліт", - зазначив політолог, додавши, що санкції були спрямовані на те, щоб показати російським елітам безвихідність ситуації, яка закінчиться для них втратою життєвих стратегій.

"Та санкції були спрямовані на те, щоб внести розкол між Володимиром Путіним і елітами, бо ці еліти змушені були змінювати свої життєві стратегії через амбіції Володимира Путіна показати Заходу, що він наймогутніший у світі, про що він розповів нещодавно каналу CNN у фільмі Фаріда Закарії", - вважає Бєлковський.

Також він зазначив, що поки оточення терпить ситуацію, проте не можна виключати, що рано чи пізно настане межа терпінню.

"Не можна передбачати палацові перевороти, тому що будь-який передбачений палацовий переворот ніколи не відбудеться, всіх його організаторів негайно заарештують", - заявив політолог. При цьому зазначив, що передумови до такої розв'язки існують.

Як повідомляв "Апостроф", Андрій Піонтковський розповів про жорстку боротьбу за владу двох груп в оточенні Путіна.