RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Питання часу: з'явився свіжий прогноз, як приберуть Путіна

Російський політтехнолог Марат Гельман заявив, що метою санкцій відносно РФ є не вплинути на режим Володимира Путіна, а саме розвал Росії.

Про це він повідомив в інтерв'ю "Апострофу".

Як сказав Гельман раніше Захід намагався переконати Путіна бути гарним хлопцем, але після окупації Криму вирішив впливати на самих росіян, намагаючись переконати їх більше не обирати його.

Політтехнолог згадав, як після початку війни на Донбасі в Брюсселі почали сумніватися в необхідності заміни діючого президента РФ на "хорошого хлопця", оскільки після Бориса Єльцина, якого вважали саме "хорошим хлопцем", до влади прийшов "поганий" – Путін.

"Імперія вимагає поганого хлопця, хороший хлопець не може керувати країною з такими різними умовами. Це проблема не останніх двадцяти років, а проблема трьохсот років. Це проблема, яка була вирішена в світі у кінці ХІХ - початку ХХ століття. Це велике руйнування імперій - Британської, Австро-Угорської, а тут процес не завершився", - підкреслив Гельман.

За його словами, санкції сильно не торкнуться фінансовий стан Путіна і його оточення, але російська економіка буде рухатися до децентралізації – мирної федералізації або немирному розколу країни.

"Відцентрові сили - це неминуча ситуація з Росії", - каже політтехнолог.

Відповідаючи на питання про те, чи є це справою часу і ресурсів, Гельман відповів: "Питання часу і твердості Європи".

Читайте повну версію інтерв'ю з Маратом Гельманом для "Апостроф": "Путін хоче стати "Вовою Кримським", але війну за українців він програв - Марат Гельман".