RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

У Латвії під час спецоперації затримали понад сотню китайців

Вчора, 14 серпня, у Латвії було проведено масштабну спецоперацію, під час якої спецназ затримав сто десять китайців і одного громадянина країни.

Про це повідомляє Delfi.

Як розповів глава управління карного розшуку Яніс Лаздіньш, після консультацій з представниками правоохоронних органів Китаю було затримано осіб, які підозрюються у кібершахрайстві і телефонному шахрайстві в особливо великих розмірах.

Розробка спецоперації і підготовка до неї тривала близько двох місяців. У результаті було виявлено шість адрес, за якими увечері 14 серпня провели обшуки - у Ризі, Саулкрасти та Адажі.

Під час санкціонованих обшуків вилучено достатньо доказів шахрайства у інтернет-середовищі. Всі речові докази передадуть китайським правоохоронцям.

Поліція встановила, що шахраї з числа переважно громадян Китайської Народної Республіки проживали на території Латвії, а їхні жертви - у Китаї. У період з березня по кінець червня 2017 року сума збитків, завданих телефонними шахраями, склала близько 2 мільйонів євро.

До операції було залучено прикордонники, які в даний час перевіряють, наскільки легально китайці потрапили на територію Латвії. Поліція припускає, що їй вдалося затримати і організаторів злочинів, і виконавців.

Після закінчення слідства вирішуватиметься питання про видачу підозрюваних китайській стороні.

Нагадаємо, як повідомляв "Апостроф", компанії по всьому світу через дії кіберзлочинців в 2016 році втратили близько 450 мільярдів доларів.