RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Поки іграшкові: опубліковано фото російських "ввічливих людей" у Білорусі

У столиці Білорусі Мінську у відділі іграшок ЦУМу продається збірна модель "Сучасна російська піхота "Ввічливі люди".

Про це повідомляє білоруська служба "Радіо Свобода".

Як відомо, "ввічливими людьми" російські ЗМІ охрестили війська РФ, які окупували український Крим навесні 2014 року.

На обкладинці набору для моделювання "Сучасна російська піхота "Ввічливий люди"- чотири військовослужбовців в чорних масках, касках, камуфляжі з автоматами на тлі сучасного російського броньовика" Тигр ", а також рудий кіт.

Опис моделі такий: "Загадкові підрозділи з'явилися в Криму наприкінці лютого 2014 року. Пізніше з'явилися підозри, що" Ввічливий люди "представляли собою різні підрозділи армії РФ".

Спілкуючись з журналістом, товарознавець секції іграшок ЦУМу Тетяна, прочитавши інструкцію, була дуже здивована, погодилася, що набір "Ввічливий люди" - з політичним підтекстом, забрала коробку з іграшкою (на полиці вона була одна) і пообіцяла звернутися до відповідного постачальника.

Постачальник іграшок російської компанії Zvezda в Білорусь - ВАТ "Зоряна година" - ніякого політичного підтексту у цьому не бачить.

Директор компанії "Зоряна година" Олександр Духвалов також заявив, що не бачить політичного підтексту у виготовленні і продажу моделей "ввічливих людей".

Нагадаємо, на думку міністра військового експерта Олексія Арестовича, під час навчань Захід-2017, які пройдуть у вересні 2017 року, практично гарантована м'яка окупація Білорусі російськими військами.