RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Полторак оцінив загрозу для України від військових навчань Путіна в Білорусі

Міністр оборони України Степан Полторак заявив, що загрозу повномасштабної агресії Росії після навчань "Захід-2017" повністю виключати не можна.

Про це він повідомив в інтерв'ю для видання "Тверезий погляд".

Також Полторак звернув увагу на те, що РФ проводить масштабні навчання кожен рік.

"Крім демонстрації сили, навчання подібного розмаху цілком можуть служити прикриттям розгортання ударних угруповань військ РФ, розосередження засобів ураження і запасів матеріальних ресурсів на операційних напрямках і обробки варіантів застосування таких сил. Ми добре пам'ятаємо, як російські війська, залучені в маневри "Кавказ-2008", не повернулися з полігонів і почали агресію проти Грузії", - зазначив глава Міноборони України.

Полторак нагадав, що Росія офіційно заявляє про участь у навчаннях "Захід-2017" 13 тисяч військовослужбовців, але в Україні вважають, що до маневрів можуть бути притягнуто понад 100 тисяч солдатів.

"До того ж РФ перекинула авіацію, яка задіяна у навчаннях раніше запланованих термінів. Це створює загрозу Україні та іншим країнам Європи. Ми відстежуємо ситуацію і знаємо про пересування російських військ уздовж українського кордону. Ми підтримуємо високу бойову готовність, щоб у разі необхідності адекватно відреагувати на небезпеку", - додав міністр.

Як повідомляв "Апостроф", Йенс Столтенберг заявив про обмеження РФ доступу спостерігачам НАТО до навчань "Захід-2017".