RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Росія влаштувала стрілянину з небезпечної зброї в окупованому Криму

Росія запустила з узбережжя окупованого Криму крилату ракету, в рамках планового залікового тактичного навчання угрупування різнорідних ударних сил Чорноморського флоту Росії.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на прес-службу Міноборони Росії.

"Ударна група в складі ракетних катерів "Івановець","Р-239 " і "Р-60" виявила, взяла на супровід і атакувала корабельною артилерією швидкісну повітряну ціль. На кінцевому етапі польоту протикорабельної ракети багатофункціональний винищувач морської авіації флоту Су-30СМ перехопив повітряну ціль і знищив її, застосувавши авіаційну керовану ракету ", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що запуск ракети був проведений з розташованого під Балаклавою берегового стаціонарного ракетного комплексу "Скеля".

Всього в навчаннях були задіяні 15 бойових кораблів і допоміжних суден флоту, а також морська авіація і безпілотні літальні апарати, додали в прес-службі.

Як повідомляв "Апостроф", 28 серпня, об'єднання військово-повітряних сил і протиповітряної оборони Південного військового округу РФ (куди входить і окупований Крим) привели в повну боєготовність в ході раптової перевірки.

Нагадаємо, нещодавно міністр оборони України Степан Полторак сказав, що загрозу повномасштабної агресії РФ після навчань "Захід-2017" повністю виключати не можна.