RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Катастрофа МН17: Путін зробив випад у бік України за допомогою старої пропаганди

Президент Росії Володимир Путін спробував перекласти провину за катастрофу малайзійського літака рейсу МН17, який впав на окупованій території Донбасу, на Україну за допомогою старої пропаганди.

Про це повідомляє сайт російського телеканалу "Дощ".

У частині інтерв'ю режисера Олівера Стоуна з Володимиром Путіним, яка не увійшла в фільм, президент Росії згадав про військовий літаку, який нібито з'являвся в коридорі Боїнга 777.

"Наскільки мені відомо, відразу ж після цієї жахливої катастрофи один з українських авіадиспетчерів, по-моєму, він фахівець іспанського походження, оголосив, що бачив у коридорі цивільного літака бойову машину. Ніякої іншої бойової машини, крім української, там бути не могло", — сказав Путін Стоуну під час бесіди, яка відбулася 4 липня 2015 року.

Нагадаємо, що раніше міжнародна слідча група при нідерландській прокуратурі встановила, що літак був збитий російським зенітним комплексом "Бук".

Як повідомляв "Апостроф", Україна та Нідерланди незабаром підпишуть меморандум про обмін інформацією у справі про збитий в 2014 році Боїнг-777 рейсу MH17, що допоможе офіційному Києву в позові проти РФ.