RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Не потрібен батьківщині: мати полоненого Агеєва зробила гучну заяву про бездіяльність консулів і адвокатів

Мати російського військовослужбовця Віктора Агєєва, який воював на Донбасі і потрапив у полон сил АТО в районі Жолобка Луганської області, заявила про те, що її син не отримує повноцінну консульську та адвокатську підтримку.

Про це пише "Новая газета".

Агеєва написала відповідного листа уповноваженій з прав людини в Росії Тетяні Москальковій. У зверненні вона просить сприяння в отриманні інформації про сина через українського омбудсмена і пропонує їй відвідати Агеєва в українському СІЗО. Мати російського військового зазначає, що з ним усе ще не зустрівся представник російської консульської служби.

"Мною було відправлено електронний лист в консульську службу в м. Харкові (по телефону мене не з'єднали з консулом), але до цих пір немає відповіді. Також не зрозумілий результат мого прохання про надання матеріальної допомоги на оплату роботи адвоката", - зазначила вона.

За словами жінки, адвокат Віктор Чевгуз, з яким вона підписала контракт в Києві, перестав виходити на зв'язок. Каже, попереджала його про те, що не зможе платити за його послуги дві тисячі євро на місяць. Тоді вони вирішили звернутися за матеріальною допомогою до консулів і ті обіцяли вирішити питання через своє начальство.

Журналістам так само не вдалося зв'язатися з адвокатом і співробітниками російського консульства в Києві і Харкові.

Нагадаємо, росіянин Агєєв знаходиться в СІЗО в Старобільську. Йому обрано запобіжний захід за статтею "терористичний акт".

В липні відбулася зустріч російського військового зі своєю матір'ю. Пізніше стало відомо про відвідування Агеєвою адміністрації українського президента Петра Порошенка.

Як повідомляв "Апостроф", журналіст Роман Цимбалюк на прикладі Агеєва розповів військовим РФ, як "росіяни своїх не кидають".