RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Перетворюється на гігантський Донбас: журналістка вказала на показові зміни у Росії

Російська журналістка Юлія Латиніна вказала на негативні зміни в РФ за останні кілька років.

Про це вона повідомила в ефірі радіостанції "Эхо Москвы".

Вона звернула увагу на те, що нещодавно побили главу московського штабу Олексія навального Миколи Ляскіна, з будинку вбитого опозиціонера Бориса Нємцова скрутили пам'ятну табличку, а "православні терористи" почали палити кінотеатри і автомобілі. А нещодавно, каже журналістка, в новому московському парку "Заряддя" відвідувачі розбили скло у бані, а також видерли і розтоптали 10 тисяч рослин.

Крім цього, вказує Латиніна, по Росії прокотилася хвиля дзвінків про замінування, а голова організації "Християнська держава Свята Русь" Олександр Калінін заявив, що це через фільму про російського імператора Миколу II "Матильда".

"Ось, таке абсолютне відчуття обвалу країни в парадержавне насильство, насильство, яке держава заохочує, але не контролює. І перетворення Росії в такий гігантський Донбас", - сказала Латиніна.

"Адже, що сталося в Донбасі? Що перед цим сталося в Південній Осетії? Сталося так, що Кремль хотів мати можливість сказати: "Це не я. Це не я, це все бажання народу", і в результаті дав можливість людям здійснювати найстрашніші вчинки і відчувати себе при цьому добрими людьми", - додала вона.

Журналістка зазначила, що серед бойовиків "ДНР" і "ЛНР" передову роль грали маргінали і люмпени.

"І в даному випадку на тому ж самому Донбасі складається така ситуація, що всім тим людям, які були маргінали, які були люмпени, сказали: "Хлопці, ви можете робити всі те ж саме, що ви робили завжди (грабувати, вбивати, ґвалтувати), але всі, кого ви вбили, будуть українськими фашистами. І всі ваші вбивства, насправді, будуть подвигами в ім'я Святої Русі", - говорить Латиніна.

Вона підкреслила, що зараз те насильство, яке Кремль "експортував", почало з'являтися в самій РФ.

"І поки це насильство експортувалося за кордон у такому вигляді, це, звичайно, вже було жахливо, але зараз це насильство починає існувати всередині Росії. І звичайно, це виключає там можливість будь-якого економічного розвитку Росії, і, звичайно, це робиться заради тієї ж самої можливості заперечення, щоб сказати: "Хлопці, немає, це не ми", - констатувала журналістка.

Як повідомляв "Апостроф", Юлія Латиніна заявила, що виїхала з РФ після підпалу її авто невідомими.