RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Журналіст розповів про сумні для Росії наслідки путінського культу імперії

Імперські амбіції російського президента Володимира Путіна згодом приведуть до того, що в Росії буде неможливий розвиток науки.

Таку думку в колонці на сайті 7 Днів висловив журналіст Ігор Яковенко.

"У сьогоднішній путінській Росії відбувається уповільнена підкилимна метушня двох магічних культів: нового, дуже слабкого культу IT-шанувальників, назвемо його Сколково-культ, і старого, перевіреного століттями культу шанувальників Імперії, спецслужб і зброї. Справжньою боротьби між цими культами немає, і не може бути, хоча б тому, що сили нерівні. Сколково-культ патронує Медведєв, особистість нечуваною слабкості і нікчемності, а старий імперсько-поліцейський культ очолює досвідчений і авторитетний шаман Путін", - зазначає Яковенко.

При цьому він зазначає, що нинішнього президента РФ зацікавило питання криптовалют і в зв'язку з цим він не перешкоджає діяльності Медведєва в цьому напрямку, а той встиг оголосити про створення нових "Сколково" в Санкт-Петербурзі і на базі МДУ.

"Є кілька причин, за якими вся ця затія з "долинами" в путінській Росії неминуче закінчиться рівно так, як закінчилася затія створити аналог Кремнієвої долини в Криму під пильним наглядом Гобліна.

Перша причина: всі ці "долини" і "Сколково" створюються не просто так, а під людей ближнього кола або, перевірених, "своїх". Що, з огляду на особливості формування цього "ближнього кола", на 100% гарантує повну несумісність цих людей з науково-технічним прогресом", - вважає Яковенко.

На думку журналіста, колишній співробітник КДБ Георгій Полтавченко не зможе успішно керувати пітерським "науково-освітнім кластером", а кластер "Воробйови гори" взагалі створюється під дочку Путіна Катерину Тихонову.

"Крім убивчої для зростання інновацій розстановки кадрів, є ще більш істотний комплекс причин, за якими вся ця IT-магія в Росії не має жодних перспектив. Весь цей комплекс причин породжує головний імперсько-поліцейський культ, який домінує в Росії. Численні служителі цього культу , навіть не бажаючи того, вбивають будь-які паростки інновацій своїм диханням. Паралельно спробам влади однією рукою створити якісь муляжі кремнієвої долини, інша рука цієї ж влади, Роскомнадзор загрожує викинути з Росії Фейсбук. Суд штрафує Telegram за відмову надавати ФСБ ключі від листування користувачів ", - зазначає Яковенко.

В даному контексті він також нагадує про всеросійську поліцейську акцію проти політично активної молоді і про те, що зі шкіл уже виключають політично активних підлітків.

"Результат наукової творчості безпосередньо залежить від свободи думки. Яка, в свою чергу, погано сумісна з умовами поліцейської держави", - зазначає журналіст.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі підняли на сміх фото Медведєва з "новітнью" російською робототехнікою.