RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Російський пропагандист проговорився про те, з ким хоче воювати з Криму: опубліковано відео

Військові бази в окупованому Криму необхідні Росії для забезпечення панування свого флоту в Чорному морі. Таким чином ці війська будуть противагою флоту США, розташованому в Середземному морі.

Про це розповів головний редактор російської газети "Завтра", пропагандист Олександр Проханов в ефірі однієї з передач на телеканалі "Росія 1". За його словами, РФ розгорнула два великі проекти: "Арктичний" і "Південний".

"Перший проект Росії - це арктичний, ми створюємо нову російську цивілізацію на Півночі, прикриваючи пролом на Північному полюсі, яка утворилася з 1991 року. Поставимо туди оборонні споруди, радари, армії ППО, які зустрічатимуть В-52 над полюсом. Це перший величезний проект", - розповів пропагандист Олександр Проханов.

Далі він зазначив, що другий проект називається "Південний" і пов'язаний з окупованим Кримом і Севастополем.

"Крим (окупований Російською Федерацією - прим. "Апострофа") Севастополь, флот і панування в Чорному морі. Також потрібні бази на узбережжі Сирії та можливість створювати ескадри, які будуть протидіяти шостого флоту (Шостий флот США - оперативний флот американських військово-морських сил, що дислокується в Середземному морі - ред.)", - підкреслив Проханов.

Як повідомляв "Апостроф", раніше 9 жовтня, з'явилося нове відео з правдою українського журналіста на росТВ щодо окупованого Криму.