RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

​Вова образився: однокурсник Путіна розповів, чому той вкрав Крим

Прийняття рішення про анексію півострова Крим було спонтанним. Таку думку висловив відомий радянський розвідник Юрій Швець, який був однокурсником Володимира Путіна в інституті КДБ імені Андропова.

"Крим був спонтанним рішенням. Це була помилка резидента, причому дуже сувора", - сказав він в ефірі програми Бацман, передає Гордон.

"Вова образився. Ви ж тут танцювали. "Хто не скаче, той москаль". Глузували, знущалися над Вовою. Вигнання Януковича було страшним ляпасом Вові. Адже він два рази сюди його вам засовував", - зазначив Швець. Він нагадав, що за Януковича Кремль контролював все: "СБУ була філією ФСБ, Міністерство оборони".

"Він дуже образився. Ну, і здійснив чергову помилку. Вони тут були скрізь, вони все бачили. І ось яке рішення прийняли", - вважає розвідник.

При цьому він додав: "Події в Україні – це повний провал російської розвідки. І результат всього цього – могутня, непереможна російська армія захопила три села і два міста в боях проти озброєного народу. На початку і української армії не було. Народ вила взяв. Справжній провал російської розвідки, який показав, що вона не розуміла, що відбувається. Один з провалів".

Раніше Юрій Швець розповів, як Віктор Янукович став агентом КДБ.