RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У Росії почалося цькування школяра, який розповів в Бундестазі про загиблих німецьких солдатів

19 листопада учень гімназії Нового Уренгоя Микола Десятниченко виступив перед німецькими депутатами в будівлі Рейхстагу.

Про це повідомляє tjournal.ru.

Під час виступу школяр назвав солдатів Вермахту "невинно загиблими людьми" і поскаржився на те, що їхні могили в Росії знаходяться в жахливому стані.

"Історія Георга і робота над проектом чіпали мене і підштовхнули на відвідування поховань солдатів Вермахту поблизу Копейска. Це засмутило мене. Я побачив могили невинно загиблих людей, серед яких багато хто хотів жити мирно, не бажали воювати. Вони відчували неймовірні труднощі під час війни, про яких мені розповідав мій прадід"- заявив Микола Десятниченко.

Поряд з Десятниченко виступили інші учасники російського-німецького проекту гімназії Нового Уренгоя і німецької гімназії імені Фрідріха з Касселя.

Однак в першу чергу звернули увагу тільки на мову Десятниченко. У розмові з виданням депутат місцевого Заксобранія Олена Кукушкіна повідомила, що направила запит до департаменту освіти, прокуратуру і гімназію з проханням провести перевірку за фактом розповіді школяра. Свердловський блогер і активіст Сергій Колясніков, поскаржився на Десятниченко в ФСБ і адміністрацію президента.

Як повідомляв раніше "Апостроф", в Росії сполошилися через новоявлених "сепаратистів".