RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Злодії, вбивці і колишні менти: найманці з ПВК "Вагнер" розповіли, хто з Росії їде воювати в Сирії

Бійці російської ПВК "Вагнер", які їдуть воювати в Сирії, в основному є колишніми військовослужбовцями, спецназівцями, поліцейськими або ув'язненими.

Про це повідомили колишні військовослужбовці ПВК в інтерв'ю Telegram-каналу WarJournal.

"Незважаючи на те що багато бійці ПВК відслужили в армії і спецназі, не помилюся, якщо скажу, що 90% не розуміють, куди їдуть. Бажання заробити грошей відбиває мозок геть. Тому, потрапивши в справжню халепу, вони заявляють, що приїхали сюди не гинути, а заробляти. Таких називають "п'ятисоті", тобто дезертири і відмовники. Їх відразу відправляють в такелажні бригади, тобто в вантажники снарядів тощо", - сказав колишній "вагнеровець" на ім'я Сергій.

Інший боєць ПВК "Вагнер" на ім'я Геннадій заявляє, що багато найманці були раніше засуджені за тяжкі злочини.

"А за життя ті, хто приїхав до Сирії, в основному невдахи. Як правило, колишні менти, зекі і військові. Близько 40% особового складу відсиділи за тяжкі злочини – вбивства, грабежі і т. п. Бійці ПВК навіть так вітають один одного: "Привіт, невдахи!" Помітно, що багато місяців перед відрядженням, а то й роки вони бухали, не просихаючи. У Сирії пити заборонено, голови трохи просвітляються, дають зарок зав'язати на все життя. Повертаються в Росію з мільйоном у кишені і зриваються в таке піку, через місяць приповзають на базу без штанів", - підкреслив Геннадій.

Як повідомляв "Апостроф", найманці ПВК "Вагнера" розповіли про своє жахливе озброєння і значні втрати.