RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Брали всіх підряд: стало відомо, як росіян вербують в ряди найманців ПВК Вагнера

У російську ПВК "Вагнера" медичний відбір був несуворими, оскільки найманці несли значні втрати в Сирії.

Про це розповіли колишні військовослужбовці ПВК в інтерв'ю Telegram-каналу WarJournal.

Відзначається, що база ПВК "Вагнера" впритул примикала до дислокації 10-ї окремої бригади спеціального призначення ГРУ (в/ч 51532) в районі хутору Молькино Краснодарського краю РФ. У ПВК з'їжджалися громадяни з усієї території Росії, яким спочатку належало пройти якісь приймальні випробування.

"Медкомісія була, але відбір швидше візуальний: руки-ноги на місці – і вперед. Брали всіх підряд, тому що ПВК несла в Сирії великі втрати. Ще потрібно пробігти 3 км, віджатися 40-50 разів (це оцінювалося як "добре" і "відмінно"). Багато хто не здали ці нормативи, але були зараховані", - сказав колишній найманець по імені Сергій.

Підкреслюється, що досить складним випробуванням був детектор брехні, який проходив кожен кандидат. Наприклад, як каже один з колишніх наймитів на ім'я Геннадій, в групі з восьми чоловік благополучно пройшли поліграф тільки двоє, включаючи його самого. Яку саме брехню шукали психологи ПВК, Геннадій досі не розуміє. За його словами, даний відбір точно не торкався кримінального минулого кандидатів.

Потім особовий склад ПВК розподілявся по "бригад", які нараховували всього від 300 до 400 осіб, в залежності від стояли перед ними завдань.

Як повідомляв "Апостроф", колишній боєць ПВК "Вагнера" розповів, хто саме поповнює ряди найманців в Сирії.