RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

У Росії направили на експертизу підручник з історії через Майдан

Міністерство освіти і науки РФ направило на додаткову експертизу підручник для 10 класу "История России: начало XX — начало XXI века" (О. В. Волобуєв, С. П. Карпачов, П. Н. Романов) видавництва "Дрофа".

Про це пише російське видання The Insider.

Відповідальним відомством за проведення даної експертизи виступає Російська академія наук (РАН). Її результати стануть відомі до кінця січня.

У жовтні російський сенатор Сергій Цеков (обирався від окупованого Криму) під час пленарного засідання процитував вказаного підручника з історії уривок про анексію Криму: "Так, революція, що почалася в Києві, стала явищем міжнародної політики і на революційній хвилі виплеснула поплив в іншому напрямку Кримський півострів".

"Це просто провокаційний запис", - сказала спікер Ради Федерації Валентина Матвієнко.

Сам Депутат обурився, чому події на Майдані в Києві у російському підручнику називаються революцією.

"Як кривавий путч в Києві можна називати революцією, як пропонується в цьому підручнику? У мене як учасника возз'єднання Криму з Росією така оцінка викликає подив, якщо не сказати обурення", - заявив сенатор.

Однак при цьому в даному підручнику пишеться, що окупація Криму була відповіддю на "антиконституційний переворот" у Києві. Російські військові на півострові "ні в що не втручалися", а РФ "взяла на себе збереження миру" в Криму.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в одному з російських підручників Татарстан вказали як незалежну республіку.